MrMitchell_Mittagong_11_Master Bedroom_R
MITTAGONG RESIDENCE

Celebration. Honour, Connection.
 

Inspired by the notion of simultaneously celebrating and creating legacy, The Mittagong House was designed to pay respect to passed family members and create a new family home that would honour their memory in perpetuity. 
 

Designing a home in the midst of a global pandemic highlighted the need for our homes to act as a sanctuary, where the owners can feel cocooned, safe and at ease. 
 

A palette of coal, clay and eucalypt green was chosen, inspired by the regeneration of the surrounding forest after the devastating bushfires. The concrete slab is burnished to a deep coal colour, exterior timbers are to be charred and interior timbers stained black. Delicate Japanese mosaics glazed in shades of green and black are representational of singed leaves, and green quartzite stone slabs and mosaics celebrate the emergence of new life after the blazes.
 

3D visualisations by Rodrigo Rabaco.

MrMitchell_Mittagong_13_Master Bathroom_
MrMitchell_Mittagong_11A_LADYBUG_04_LR
MrMitchell_Mittagong_11_Master Bedroom_R
MrMitchell_Mittagong_09_Living Daylight_
MrMitchell_Mittagong_03_Dining_R01
MrMitchell_Mittagong_08_Interior Garden_
MrMitchell_Mittagong_02_Kitchen From Fir
MrMitchell_Mittagong_01_Kitchen_R01A
MrMitchell_Mittagong_07_Atrium Garden Da
MrMitchell_Mittagong_05_Atrium Garden_R0
MrMitchell_Mittagong_04_Living_R01
MrMitchell_Mittagong_00_Closes_Entry_01.
MrMitchell_Mittagong_00_Close Living Day
MrMitchell_Mittagong_00_Closes_Entry_02_

Render Images : Rodrigo Rabaco

© 2020 Mr. Mitchell